Monday, January 29, 2007

Boom



Renesmurf was niet erg blij met het feit dat ik de boom achter ons huis aangepakt heb. Ik snap dat wel, ik ben ook gek op bomen, ik heb er in onze tuin inmiddels meer dan 70 aangeplant. Soms is een boom echter een probleem en dan moet er iets gebeuren voor het mis gaat. De boom in kwestie stond gevaarlijk dicht bij onze slaapkamer(op de foto rechts) en zou tijdens een harde wind heel het dak kunnen vernietigen, niet iets waar je 's nachts op ligt te wachten. Nu staat er een bijna 4 meter hoge stam die weer nieuwe takken gaat krijgen maar voorlopig geen gevaar meer vormt voor ons dak. Beter zo, laat het nu maar waaien.

Sunday, January 28, 2007

Kaboem....

..ging het gisteren, na een prachtige dag werd het gistermiddag donker en brak er een enorm onweer los. Meteen viel het licht uit en begon het te regenen, nu zijn we hier wel het een en ander gewend maar het was angstaanjagend. Een paar dagen geleden heb ik de grote boom achter ons huis bijna helemaal weg laten halen en daar was ik nu erg blij om, die had wel eens op ons dak kunnen vallen met alle gevolgen van dien. Inmiddels hebben we weer stroom na een romantisch avondje, tijd voor een lekkere BBQ!

Monday, January 22, 2007

Enchente em Itaipava 2

Hoe hard kan het hier regenen? Heel hard, kijk maar hoe het afgelopen zaterdag tekeer ging.

Friday, January 19, 2007

Dancing Dog Rookie

Let op de band tussen de vrouw en de hond, ook hoeveel lol de hond er in heeft. Echt de moeite waard.

Thursday, January 18, 2007

Wat nu weer??

Had ik hier een leuke video staan en opeens weg, verschwunden, foetsie?? Om de een of andere reden krijg ik de video ook niet meer terug geplaatst, $%&%$%$. Ik ga maar thee zetten.

Tuesday, January 16, 2007



Geef mij de winter maar!! De zomer is een ellende hier, regen, regen en nog eens regen. Lang leve het internet, ik surf wel ergens naartoe waar het droog is. Over surfen gesproken, ik heb Opera opgehaald. Een hele fijne browser met wat handige mogelijkheden, een aanrader voor wie eens wat anders wil proberen. De regen heeft overigens ook een positieve kant, na al die regen is ons huis nog kurkdroog, en dat geeft een voldaan gevoel. Zelf bouwen is leuk en aardig maar of je huis echt waterdicht is kom je pas na verloop van tijd achter. Ik ga weer verder surfen, naar de Sahara denk ik, of de Gobi woestijn, kan me niet echt schelen als het er maar droog is!

Saturday, January 13, 2007



Gistermiddag om deze tijd scheen de zon nog, inmiddels regent het weer. Gelukkig hebben we gisteren aan de BBQ gezeten want met zulk weer is er niet veel aan. Rob en Sally zijn rond de middag vertrokken richting Curitiba na een aantal erg gezellige dagen. Het is weer rustig op de Rancho, tijd om te experimenteren met mijn nieuwe internetverbinding. Na lange tijd klungelen met een breedband aansluiting via een satellietschotel heb ik nu een veel snellere verbinding via radio. Ik betaal nu ook niet meer per MB dataverkeer dus kan ik naar hartelust up- en downloaden. Inmiddels heb al aardig wat muziek en tv programmas binnen gehaald.

Friday, January 12, 2007


Vader en zoon aan het eind van de middag op het strand en in Braziliƫ hoort daar natuurlijk een voetbal bij. Terwijl Rob zich uit stond te sloven hield ik onze caipirinhas in de gaten, na verloop van tijd werd duidelijk dat ik de strijd tegen het smeltende ijs in de glazen zou verliezen, dus heb ik ze maar opgedronken en een paar nieuwe besteld. Kortom, het was weer erg gezellig zoals de hele week al. Iedereen is weer terug op de Rancho na een zeer geslaagd uitstapje naar Parati. Nu wordt er gewandeld, straks gevolgd door een uitgebreide BBQ en een ongetwijfeld weer gezellige borrel. Voor de laatste keer voorlopig want morgen (zaterdag) gaan de Kempertjes naar huis, tenminste dat is het plan, ze zouden oorspronkelijk maar een nachtje blijven dus zien is geloven. Geintje, we vinden het jammer wanneer ze weggaan want we hebben samen een hele leuke week gehad.

Monday, January 08, 2007



Dit is Michou, ze is een paar dagen te gast op de Rancho met haar ouders Sally en Rob en haar broer Mats. Haar lievelingsmaal is Pizza en vanavond krijgt ze een hele lekkere. Waarom? Ze heeft me geweldig geholpen vandaag. Onze hond Simba had vanmorgen een stekelvarken te pakken met als gevolg een hele snuit en bek vol stekels. Ze is meegegaan naar de dierenarts en heeft toegekeken hoe de stekels verwijderd werden, een bloederig en zeer pijnlijk gebeuren. De hond was onder narcose gebracht maar zelfs onder narcose zijn we ruim 1,5 uur bezig geweest, na de operatie zijn we een nog groggy hond naar huis gereden. Omdat Simba niet kon staan en erg van streek was toen hij uit de narcose kwam is Michou achterin de open bak van de auto gaan zitten om de hond te helpen en gerust te stellen. Hoewel ze de hond niet goed kent straalde ze zoveel rust en vertrouwen uit dat de hond zich veilig voelde en tot rust kwam. Een heel koelbloedige en dappere meid die zich zonder aarzelen ontfermde over een vreemde (en hele grote) hond. Ik ben haar erg dankbaar, ze mag zo lang blijven als ze wil en zoveel pizza eten als ze opkan.

Monday, January 01, 2007


Young Justin has a cursing problem, and his father is getting tired of it. So he decides to ask a shrink what to do. The shrink says, “Negative reinforcement. Since Christmas is coming up, ask Justin what he wants from Santa. If he curses while he tells you his wish list, leave a pile of dog poop in place of each gift he requests.”
Two days before Christmas, Justin’s father asks him what he wants for Christmas. “I want a damn teddy bear lying beside me when I wake up. When I go downstairs, I want to see a damn train going around the damn tree. And when I go outside, I want to see a damn bike leaning up against the damn garage.”
On Christmas morning, Justin wakes up and rolls into a pile of dog poop. Confused, he walks downstairs and sees another pile under the tree. He walks outside, looks at a huge pile of dog poo by the garage, and walks inside. His dad smiles and asks, “What did Santa bring you this year?”
Justin replies, “I think I got a goddamn dog, but I can’t find the son of a bitch!”