Thursday, March 29, 2007

Marina's eerste.



Marina is aan het fotograferen geslagen, ze neemt voortaan de camera mee op haar rondjes door de tuin. Dit is een van haar eerste foto's, vroeger hadden we ze binnen staan maar hoe ze heten weet ik niet. Ze doen het wel goed, een klein hoekje is inmiddels uitgegroeid tot een heus perk. Over twee weken krijgen we weer bezoek uit het altijd gezellige Tilburg, de BBQ staat al klaar.

Monday, March 26, 2007

Spinnenjacht


Onder ons huis is een ideale plek voor spinnennesten. Omdat we geen zin hebben in jonge spinnen worden ze vandaag massaal uitgeroeid. Omdat de nesten erg brandbaar zijn is de makkelijkste manier ze aan te steken met een gasbrander, effectief en minder schadelijk dan gif spuiten.

Tuesday, March 20, 2007

Onweer


Vanmiddag vlak na de lunch begon het, ik had het al horen rommelen maar de zon scheen en schonk er verder weinig aandacht aan. Tot ik buiten een sigaretje ging roken, linka van ons huis was alles zwart en zag je verder niets meer, geen bergen, niets, alleen maar donkere wolken en bliksem. Naar binnen en de pc uitgezet, toen de hoofdschakelaar uit en er een stoel bij gepakt. Tien minuten later brak in een keer de hel los, sterke rukwinden, ongeloofelijk veel regen en meer bliksem dan je kon tellen. Dit duurde een half uurtje en toen was het weer rustig met een beetje zon. De hoofdschakelaar weer aan gezet maar nada, geen stroom natuurlijk. Ondertussen begon het in de verte weer te rommelen, een uur later was het weer zo ver. De tweede bui kwam over ons heen, net zo sterk alleen kwam deze over ons huis. De ramen trilden en de honden trilden nog harder. Zelf was ik er ook niet zo gerust op, ik was bang dat er door die klappen misschien een rots los zou komen, rond een uur of 3/4 was het afgelopen. Nu is alles weer rustig en zou je niet denken dat het zo te keer is gegaan, tot je naar buiten kijkt, een van onze bomen heeft het helaas niet overleefd.

Friday, March 16, 2007

Blauwe Vlinders.


Nu tegen het eind van de zomer zie je ze niet meer zo vaak maar het zijn en blijven mijn favoriete vlinders. De foto is ongeveer 1 op 1, het zijn dus ook geen kleintjes. De vlinder deskundige die hier regelmatig langskomt zal de naam van de vlinder wel weten, voor ons zijn het "die blauwe".

Monday, March 12, 2007

De tuinman saga.


Het "seizoen" zit er weer bijna op, het was erg gezellig dit jaar. Dit jaar hebben we voor het eerst buiten onze vrienden en familie ook vreemden op bezoek gehad. Met vreemden bedoel ik mensen die we nog nooit ontmoet hadden. Dat is eigenlijk heel goed bevallen, met een uitzondering maar die worden gewoon niet meer uitgenodigd. Toch leuk hoe je via het internet een vriendenkring op kunt bouwen. We willen daar ook mee doorgaan, niet alleen geeft dat mensen de kans hier een leuke tijd te hebben maar het is voor ons leuk om nieuwe interessante mensen te ontmoeten. Maar goed, we hebben dus weer een nieuwe tuinman, de laatste had een grote mond tegen Marina en dat wordt niet getolereerd. Ik zeg tuinman maar het is een echtpaar dat de kost verdient met het onderhouden van tuinen, wat een verschil. Je ziet meteen dat die weten wat ze doen, verder is zij de zus van het meisje dat bij ons poetst dus nu hebben we hier alleen familie aan het werk. Ze wonen hier vlakbij en zijn dus geen vreemden. Dit is voor ons de ideale oplossing, niet de hele dag een mannetje dat je in de gaten moet houden maar een team dat voor een vaste prijs de boel in orde houd en voor wie dat ook een erezaak is. Ik ben er blij mee.

Tuesday, March 06, 2007

Zwembad


Ik heb er destijds voor gekozen om hier geen zwembad te bouwen. Met het geweldige weer van de afgelopen weken heb ik daar een beetje spijt van. Niet genoeg om er alsnog een te bouwen maar wel genoeg om af en toe te verlangen naar ons oude huis in Marbella, met zwembad.