Monday, April 30, 2007

Specht



Gisteren kwamen we deze specht tegen, we hebben ze in verschillende kleuren maar deze vind ik toch de mooiste.

Thursday, April 26, 2007

Libelle



Deze libelle zat zo'n 3 meter van me af, dichterbij ging niet want ze zijn vrij schuw. Metallic rood van kleur al is dat niet goed te zien, genomen tijdens het vissen.

Tuesday, April 24, 2007

Vissen



Gert is een fanatieke visser. De eerste vraag was dan ook "kunde doar 'n bieke vissen?" Da ken, en hoe. Niet alleen is het leuk vissen maar er is ook nog van alles te beleven tijdens het vissen. Deze vogel kwam zichzelf bewonderen en bleef een tijd lang naar zijn eigen reflectie kijken. Even later had Gert weer eens beet en werd de rust verstoord, gelukkig stond hij er toen al op.

Saturday, April 14, 2007

Jachtwesp

Een ander beest waar ik heilig ontzag voor heb is deze wespensoort. Zo groot als een kolibrie en erg agressief, een steek is niet dodelijk maar je vergeet het nooit meer. Ze noemen ze hier jachtwespen en daar zal wel een reden voor zijn, ik heb na de foto de deuren dicht gedaan want ik wou het beest niet binnen hebben.

Thursday, April 05, 2007

Verrassing

Marina ging gisteren boodschappen doen en zoals altijd maakt ze daar een dagje van. Lekker bij een vriendin koffie drinken en daarna ergens lunchen voordat ze de supermarkt in gaat. Op zo'n dag heb ik dan het rijk alleen omdat we maar een auto hebben en ik dus aan huis vast zit. Na mijn gebruikelijke webrondje raakte ik verwikkeld in een on-line game waar ik uren mee bezig ben geweest. Na afloop stond ik op het terras een sigaret te roken alvorens te gaan douchen toen er een auto langs reed die vriendelijk toeterde, even later gingen de honden te keer en ging ik kijken wat er aan de hand was. "Spreek je nog Nederlands?" vroeg de man van het echtpaar dat aan de poort stond. Nu was ik natuurlijk verbaasd en nieuwsgierig. Het waren Dan en Thea, ze wonen in Amerika maar zijn rasechte Hollanders. Thea had me ooit een email gestuurd via mijn oude weblog maar die link leg je natuurlijk niet meteen. Hoe dan ook, ze hadden een auto gehuurd en zijn er op uit getrokken met als doel de Rancho eens in het echt te zien. Van de foto's op mijn vorige weblog wisten ze hoe het huis er uit zag en dat het aan de voet van een berg lag, na een beetje de weg vragen (waar woont die Hollander met dat gele huis?)hadden ze ons al snel gevonden. Ze denken er over om ook definitief in Brasil te gaan wonen en waren erg enthousiast over het land en de manier van leven. We hebben gezellig zitten kletsen voordat ze weer terug moesten naar het vliegveld omdat ze diezelfde avond nog zouden vliegen. Marina vond het erg jammer dat ze niet thuis was maar bij een volgend bezoek zorgen we dat zij ook thuis is en ik al onder de douche geweest ben. Zo zie je maar weer wat je via een weblog allemaal mee kan maken.

Tuesday, April 03, 2007

Rupsje


Niet bijzonder groot of mooi maar ik ben toch altijd blij als ik deze rups zie. Mocht je hem niet zien en er per ongeluk op stappen of tegenaan komen heb je een probleem, de haren bevatten een soort gif wat vreselijk zeer doet. We pakken ze op en zetten ze ergens neer waar wij er geen last van hebben, ik wil de vlinder natuurlijk wel kunnen bewonderen.

Monday, April 02, 2007

Internet


In Nederland zal een internet verbinding wat eenvoudiger zijn. Hier heb ik geen telefoon dus wordt het wat moeilijker. We kunnen wel telefoon krijgen maar dat wil ik niet, onze mobiele telefoons doen het prima en die kun je uitzetten. Aan de rand van het terras zit mijn antenne, die "praat" met de grote antenne op de heuvel via een radio signaal. Zo heb ik nu breedband internet zonder satelietschotel, die staat er nog wel maar die gebruik ik niet meer, veel langzamer en erg duur in het gebruik omdat je per MB aangeslagen wordt.