Friday, May 11, 2007

Maar er is een ding dat ik nooit zou willen missen..


Ik ken iemand die de komende dagen in Nederland ergens langs de kant zit, een ding weet ik zeker, een paar weken geleden zat hij beter! Hier ga ik vaak vissen, tafeltjes met stoelen en parasol langs de kant, het koude biertje wordt gebracht en het gebouw op de achtergrond is een prima restaurant. Kortom je zou er ook zonder hengel prima kunnen zitten, voor een Nederlandse visser gewend aan wind en regen met een meegebrachte boterham was het echt vakantie. Ik denk dat ze volgend jaar weer op de stoep staan, ik weet het wel zeker.

Wednesday, May 09, 2007

Boompje klimmen?



Ik dacht het niet... de vlijmscherpe stekels zouden je handen helemaal open halen en echt lekker zitten is het ook niet op zo'n tak. Bovenin kun je een bromelia zien zitten, die mooie planten kom je hier overal tegen, zelfs op kale rotsen.

Saturday, May 05, 2007

Tomaatvogeltje



De echte naam is Tiê sangue maar daar kwamen we later pas achter, toen we net hier woonden en hem voor het eerst zagen noemden we hem maar tomaatvogeltje. Eigenlijk meer een zomergast maar vorige week toch nog een keer langs gekomen, de foto is niet bijster scherp maar de kleur komt redelijk over. Onze logee, een echte vogelfanaat, kreeg hem de dag voor vertrek naar Nederland voor de camera.

Wednesday, May 02, 2007

Hagedis


Elke steen in onze tuin heeft zijn eigen hagedissen. Dat zijn gewilde plekken en ze moeten dan ook regelmatig vechten om hun plek te behouden, deze heeft al de nodige littekens.