Tuesday, February 05, 2008

Natuurgeweld


Ik weet niet of het bij jullie op het nieuws geweest is maar in de nacht van afgelopen zaterdag op zondag heeft er zich hier een tragedie afgespeelt. In een vrij korte tijd is er een enorme hoeveelheid regen gevallen, voor ons geen probleem maar in de lager gelegen gebieden heeft het voor grote problemen gezorgd. Op de foto is te zien hoe aardverschuivingen de weg versperren, op andere plekken in Itaipava zijn er door aardverschuivingen en overstromingen 9 mensen om het leven gekomen. Ik ben gisteren naar beneden gereden en de tafrelen die je dan ziet zijn niet echt prettig. Honderden huizen en bedrijven die onder water hebben gestaan, alle inboedel verloren, overal een dikke laag modder en mensen die alles verloren hebben die met een tuinslang proberen hun huis weer bewoonbaar te maken. Zelf hebben we 3 dagen zonder stroom gezeten vanwege de storm, ongemakkelijk maar niets vergeleken met wat anderen meegemaakt hebben.

7 comments:

Anonymous said...

Vreselijk, wat een ellende voor de getroffenen.

Anonymous said...

Ik heb er niets van vernomen Erik, maar iedereen was hier bezig met de moord op Holloway.
Vreselijk die modderstromen. Gelukkig heb je nu weer elektra!
Hopelijk wordt alles weer snel geruimd en kunnen inwonenden aan de slag met alles

Gonda said...

Ik heb er ook niets over gehoord, het is een en al Joran v/d Sloot hier. Wat een ellende daar, zeg. Hoe komt het? Door ontbossing?

Anonymous said...

Het heeft hier even op teletekst gestaan. Goed om te lezen dat met jullie alles goed is.

René said...

Wat een ellende. Het was hier geen nieuws, maar nu wel, waar een weblog al niet goed voor is.

Anonymous said...

Goed dat het hier niet zo in het nieuws geweest is, anders waren jullie nu bedolven geweest onder het mountainbiketourisme. :-)

Anonymous said...

Inderdaad het is ook hier niet in het nieuws geweest maar zo'n ellende kan je maar beter niet meemaken. Wat ik merkwaardig vind is dat dgl. tragedie's wereldwijd zich alsmaar vaker voordoen. Hopelijk is er wat solidariteit ginds en vooral hulp van de overheid. Groetjes uit Belgiè.
Fernand.